El Programa d’Animació Educativa  PAE  és una eina per facilitar als centres una tria d’activitats de suport a la seva tasca pedagógica i a l’hora apropar a l’alumnat al seu entorn mes inmediat: recursos, espais, serveis de la ciutat… El programa s’envia a centres d’educació infantil, primaria y secundaria.

Nom de l’activitat : Ioga Kundalini Inclusiu

Programa / Estructura: Treballem asanes ( postures clàssiques) amb exercicis de concentració, pràctica respiratòria, jocs creatius, imaginatius i d’autoexpressió. Practiquem també tècniques de concentració i introspecció amb meditacions en moviment , meditacions amb MANTRAS i relaxació conscient i guiada amb contes si són petits i visualitzacions. Dediquem una estoneta al silenci per a desenvolupar l’escolta interna. Els beneficis? Milloren les habilitats cognitives, com el càlcul, la memòria, l’atenció i la capacitat d’abstracció. Tot d’una manera CREATIVA i original que permet al nen/ adolescent aprendre de la seva pròpia experiència. En la Relaxació utilitzo els BOLS TIBETANS, per fer entrar a l’alumne en un estat de calma i de relaxació més profunda.

Adreçat a: Ed. infantil – P3, Ed. infantil – P4, Ed. infantil – P5, Ed. primària – 1r, Ed. primària – 2n, Ed. primària – 3r, Ed. primària – 4t, Ed. primària – 6è, Ed. primària – 5è, Ed. secundària – 1r ESO, Ed. secundària – 2n ESO, Ed. secundària – 3r ESO, Ed. secundària – 4t ESO, Ed. secundària – 1r batx., Ed. secundària – 2n batx., Cicles Formatius, Educació especial, Escola d’Adults, Escola d’Art, Programes Formació i Inserció, Pares i Mares, Tota la comunitat Educativa, Professorat

Objectius: Fer exercici físic, reduir els sentiments d’impotència i agressivitat molt comuns en els nens i adolescents , aprendre a conèixer les emocions pròpies i a poc a poc saber gestionar-les, millorar la postura corporal, aprendre a respirar correctament i saber com relaxar-se. – Oferir la disciplina de Kundalini ioga adaptat, com a eina de salut e inclusió. – Oferir i donar a conèixer la pràctica del Ioga pels beneficis tan importants en els infants: Equilibrar ment i cos, millorar l’estirament i la flexibilitat corporal, ajudar en la coordinació i l’equilibri, ensenyar tècniques de concentració i estimular la creativitat i treballar tot el sistema nerviós, digestiu i respiratòri. Donar a conèixer una activitat mil.lenària apta per a tothom, sigui quina sigui la seva condició física mental,emocional, inclòs persones amb discapacitat , NEE o TDAH. – Ajudar als infants i adolescents al seu desenvolupament i dotar-los d’eines que els serviran per afrontar les dificultats del creixement i l’aprenentatge.

Preu: 1.50€ per nen/a ( Sessió d’una hora)